V&A Museum – Aston Webb Screen
image_pdf

The Grade I listed Portland stone screen was designed by Sir Aston Webb and built in 1909 as an architectural device to hide the museum’s Victorian boilers (contained behind it). As such, the screen originally featured a solid wall facing Exhibition Road on the west side of the museum.

As part of major redevelopment to implement the new courtyard and entrance scheme designed by Amanda Levete Architects, The Aston Web Screen was carefully dismantled in 2013 and taken off site to be securely stored at PAYE’s facility, until it could be reinstated.

During the summer of 2016, and following the completion of the courtyard scheme, the process of adapting and reinstating the screen began, forming what is now an open colonnade allowing public access through into the courtyard.

The process is due to be completed by the end of 2017.